Kinderdagverblijf Boerderij De Bongerd Borne

Kinderopvang en basisscholen weer open

De kinderdagopvang, gastouderopvang, de basisscholen en het speciaal (basis)onderwijs gaan vanaf 8 februari weer volledig open. Dat heeft het kabinet bekendgemaakt.

Volgens het OMT is het verantwoord als de basisscholen, de kinderdagopvang en het speciaal (basis)onderwijs weer volledig open gaan. De buitenschoolse opvang (bso) blijft gesloten. Groepen kinderen op de bso zijn niet gelijk aan die op school, waardoor het openen van de bso tot extra contacten en mogelijk extra besmettingen zou leiden.

Contacten beperken
Het OMT adviseert om de verspreidingsrisico’s op scholen en kinderdagopvang verder te beperken. Het RIVM heeft voorstellen gedaan hoe de dagopvang en de scholen hiermee om kunnen gaan. Op basis van die voorstellen komt het kabinet, in overleg met de onderwijs- en kinderopvangpartners, op zeer korte termijn met aangepaste richtlijnen. Bij klachten moeten kinderen naar huis en als een kind positief is getest gaat de hele klas of groep in quarantaine.

Compensatieregeling
Met de heropening van de kinderdagopvang vervalt de compensatie van de eigen bijdrage voor de dagopvang per 8 februari. Voor de BSO blijft de compensatie tot nader bericht gehandhaafd.

 

Bron: Rijksoverheid

Reacties zijn gesloten.