Mondkapjes verplicht vanaf 1 december

Vanaf 1 december is het dragen van een mondkapje verplicht in alle openbare en overdekte ruimten, in het onderwijs, het openbaar vervoer en bij contactberoepen.  Bijvoorbeeld in een winkel, het gemeentehuis of op het station. Ook met een mondkapje moet er 1,5 meter afstand gehouden worden tot anderen.

Vanaf 1 december is het verplicht om een mondkapje te dragen op de volgende plekken:

  • Openbare plekken die binnen zijn. Zoals musea, winkels, restaurants en theaters.
  • Scholen en onderwijsinstellingen. Zoals middelbare scholen, hogescholen en universiteiten. Maar niet op basisscholen.
  • Bij contactberoepen. Zoals bij de kapper en de fysiotherapeut.
  • In het openbaar vervoer. Ook op de perrons en bij de haltes.
  • Tijdens vervoer met een touringcar; en
  • in het vliegtuig en op luchthavens.

Besloten gebouwen: geen advies, vaak wel mondkapje

De verplichting geldt niet voor besloten gebouwen. Dit zijn gebouwen die niet vrij voor publiek toegankelijk zijn. Bijvoorbeeld gebouwen die bedoeld zijn voor het belijden van godsdienst. Daar zijn mondkapjes niet verplicht door de overheid. Bijvoorbeeld in kerken, moskeeën, tempels en synagogen. Organisaties of ondernemers kunnen wel zelf bepalen of ze een mondkapje adviseren.

Gebruik mondkapjes binnen Parbédie Kinderopvang

Om het risico op besmetting te verkleinen, hebben wij binnen Parbédie besloten dat we mondkapjes dragen op de momenten waarop we de 1,5 meter afstand tussen volwassen personen niet kunnen garanderen. Deze regel is al van toepassing sinds maandag 21 september. Dit betekent dat ouders tijdens de overdracht een mondkapje dragen. Ook onze pedagogisch medewerkers dragen tijdens de overdracht een mondkapje. De mondkapjes worden ter beschikking gesteld bij de ingang.

Bron: Rijksoverheid

Reacties zijn gesloten.