Welkom gastouder Marloes Nijhuis

Gastouder Marloes Nijhuis van Loesje gastouderopvang heeft getekend bij Parbédie Kinderopvang. Welkom bij Parbédie, Marloes. Hieronder stelt Marloes zich graag aan jullie voor.

Loesje gastouderopvang is een kleinschalige dagopvang in huis. Op een dag zijn er maximaal 5 kindjes aanwezig en maken we er gezamenlijk een leuke dag van. We gebruiken thema’s waar we samen mee aan de slag gaan, van woorden leren tot rollenspel en knutselen. De opvang vindt plaats in een ruime keuken met een schuurruimte die is aangepast tot een verschoonruimte met zithoek. In de keuken kunnen we heerlijk spelen van groot tot klein, telkens veranderen we de ruimte weer naar de behoefte van de kinderen en door thema’s te gebruiken. Zo zijn er meerdere plekjes voor de baby’s, maar ook genoeg ruimte voor de kruipende kinderen of ontdekkende peuters.
Buiten is er een grote tuin waar de kinderen kunnen rondfietsen, spelen met zand in de ijsco zandkraam of kruipen op het kunstgras. We gaan er ook graag op uit met de bolderkar of tweeling wagen, wandelen naar de kinderboerderij die om de hoek ligt of een stuk fietsen met de bakfiets.

Er zijn boven meerdere mogelijkheden om te slapen. Daardoor lukt het bijna altijd om een kindje zijn eigen ruimte te geven om te slapen, zodat ze aan hun rust kunnen komen. Voor de baby’s hebben we een hangmat en hangwieg om even bij te slapen.
Ik motiveer de zelfstandigheid van de kinderen en laat elk kind op zijn of haar tempo ontwikkelen. Rust, regelmaat en reinheid voor de baby’s vind ik belangrijk en we proberen zoveel mogelijk naar het ritme van thuis te werken. Hoe ouder de kindjes wordt, hoe meer ze gaan meedraaien in het gezamenlijk ritme.

Loesje wordt gerund door Marloes Nijhuis, 29 jaar en samenwonend met Tim de Boer. We zijn de trotse ouders van 2 meiden,Liv van 4 en Noë geboren in de zomer van 2017. Ik heb 10 jaar ervaring met werken in de kinderopvang, de eerste 5 jaar in een kinderdagverblijf en de andere 5 jaar als zelfstandige in mijn eigen mini opvang. IIk probeer de ervaring van het werken in de kinderopvang en het persoonlijke en huiselijke van een gastouder samen te brengen en het mooiste van beiden te combineren.
Ik blijf nog steeds leren. Zo start ik in 2018 en 2019 met meerdere bijscholingen, van het werken met baby’s tot en met het vve programma Kiki. Zodat ik altijd up-to-date blijf voor de beste zorg voor alle kinderen. Maar de opvang laten slagen kan ik niet alleen, want communicatie met de ouders is nummer 1. Samen kunnen we alles overleggen en mag u alles inbrengen om uw kind de beste zorg te geven.

Heeft u na het lezen van mijn stukje nog vragen dan hoor ik het graag.

Loesje gastouderopvang,
Marloes Nijhuis.

Reacties zijn gesloten.