Gastouder worden

Via Parbédie Kinderopvang

Wilt u gastouder worden en wilt u weten welke stappen u dan moet nemen? Hier vindt u alle informatie die u daarvoor nodig heeft. Wij beschikken over de kennis en ervaring om samen met u een start te maken als gastouder binnen Parbédie Kinderopvang.

lees meer over de mogelijkheden

Wilt u gastouder worden en kinderen van 0 tot 13 jaar kleinschalige, huiselijke kinderopvang bieden? Neem dan contact met ons op.

Wat is een gastouder?

Een gastouder is iemand die tegen betaling één of meerdere kinderen verzorgt van werkende ouders. De opvang vindt plaats in de woning van de ouders of in de woning van de gastouder. Uiteraard moet een gastouder wel aan een aantal eisen voldoen. Zo moet een gastouder ingeschreven staan in het Landelijk Register Kinderopvang en voldoen aan alle eisen die gesteld zijn in de wet Kinderopvang. Alleen dan hebben ouders namelijk de mogelijkheid om kinderopvangtoeslag aan te vragen.

Gastouder worden bij Parbédie Kinderopvang

Het voordeel van gastouder worden via Parbédie Kinderopvang is dat u zich met name richt op het zo goed mogelijk opvangen van de kinderen. Parbédie regelt alle zaken er omheen. Een van onze adviseurs vormt uw eerste aanspreekpunt waar u met al uw vragen bij terecht kunt. Daarnaast krijgt u ondersteuning op het gebied van onder andere uw administratie, de Belastingdienst, de GGD, de Kamer van Koophandel en verzekeringen.

Gastouder worden

Gastouder worden: voorwaarden

Elke gastouder die bij ons in het bestand staat, heeft een opleiding op minimaal MBO 2 niveau, richting Zorg en Welzijn. Daarnaast beschikt elke gastouder over een diploma Kinder EHBO en een Verklaring Omtrent Gedrag voor zichzelf en huisgenoten van 18 jaar en ouder als de opvang in de woning van de gastouder gaat plaatsvinden. Op basis van deze documenten worden alle gastouders gecontroleerd door de gemeente en de GGD.

Meer weten over gastouder worden via Parbédie?
Neem dan contact met ons op.

Of toch een Thuiscrèche worden?

U kunt er ook voor kiezen om Thuiscrèche te worden. Dit betekent dat u de kinderen opvangt in uw eigen woning en hen, net als bij het gastouderschap, kleinschalige kinderopvang biedt in een huiselijke sfeer. U wordt dan onderdeel van ons unieke concept en krijgt een eigen webpagina op thuiscreche.nl om uzelf te profileren. Ook wordt elke Thuiscrèche voorzien van een keurmerk.


© Copyright - Parbedie 2022