Gezonde Smikkelweken bij BSO de Hooizolder

Deze week doen wij bij BSO de Hooizolder mee aan de Gezonde Smikkelweken! Een vrolijk groenteprogramma waarmee de kinderen spelenderwijs aan de slag gaan met verrassende groenterecepten en eetspelletjes.

De Gezonde Smikkelweek

De Gezonde Smikkelweken is een initiatief van Spoony’s en vindt plaats in de tweede week van de zomervakantie. Tijdens de Smikkelweek gaan kinderen een week lang spelenderwijs groente ontdekken. Bakken, koken én proeven dus. Extra leuk: kinderen ontvangen een Kook- en Speelboek mee naar huis, vol toffe challenges waar coole prijzen mee te winnen zijn, voor een zomer vol groentepret.

Aftrap met Gezond Smikkelweekpakket

Afgelopen maandag zijn we van start gegaan! Bij de aftrap hebben we een Gezond Smikkelweekpakket ontvangen van de Bornse Wethouder Geerdink en JOGG-coördinator Reshmie Oogink. Het pakket bevat vier activiteiten om spelenderwijs voedselvaardigheden op te doen en samen lekker te smikkelen. Een mooi voorbeeld is het zintuigenspel waarbij kinderen geblinddoekt bijzondere soorten groenten proeven.  Na ontvangst van het pakket hebben we een leuke energizer gegaan waarbij de kinderen even actief konden bewegen.

Het Smikkelweek pakket van BSO de Hooizolder wordt mede mogelijk gemaakt door Jong Leren Eten Overijssel en JOGG.

Wil je meer weten over de Gezonde Smikkelweken? Bezoek dan de website www.gezondesmikkelweken.nl.

Reacties zijn gesloten.