Personenregister Kinderopvang

Sinds reeds 1 maart 2013 worden vaste medewerkers in de kinderopvang, gastouders en hun volwassen huisgenoten continu gescreend. Per 1 maart 2018 wordt deze continu screening uitgebreid naar alle personen die in contact komen met kinderen wanneer er geregistreerd kinderopvang plaatsvindt. Hiervoor moet iedereen zich inschrijven in het personenregister kinderopvang en een VOG aanvragen.

Wat betekent dit voor de gastouderopvang?
Iedereen die werkt of woont op een adres waar kinderen worden opgevangen, is verplicht om zich in te schrijven. Behalve de gastouders en hun huisgenoten zullen ook andere betrokkenen die structureel aanwezig zijn zich moeten inschrijven in het personenregister. Als richtlijn geldt: iemand is structureel aanwezig als diegene minstens één keer per drie maanden minimaal een half uur tijdens opvanguren aanwezig is op de opvanglocatie. Een voorbeeld hiervan is de schoonmaakster die twee keer in de week tijdens de opvang langskomt. Zij moet zich inschrijven in het personenregister.

Onze gastouders zullen wij hierbij uiteraard helpen. In de eerste week van januari worden zij hier uitgebreid over ingelicht.

Reacties zijn gesloten.