De Bongerd bijna klaar: ‘Deze plek is prachtig’

BORNE – Jonge kinderen in een oude boerderij. De nieuwe kinderopvang De Bongerd is bijna klaar en laat dat graag heel Borne zien.

De kippen en konijnen scharrelen al rond, het wachten is nog op de schapen. Pas als het gras weer wat langer is worden die binnen de omheining geplaatst. De nieuwe kinderopvang De Bongerd, gehuisvest op een voormalig boerenerf. benadrukt de historie van de locatie. „Wij kozen bewust voor deze plek, met veel groen  en oude bomen”, zegt directeur Judith Timmerhuis. „En daar horen ook wat dieren bij, net als een moestuin.”

Laatste hand

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het ruim opgezette kinderdagverblijf. Muren verven, vloeren afwerken en tenslotte inrichten. Enkele groepen hebben er al sinds dit voorjaar onderdak, vanaf september volgt de rest. Dan wordt De Bongerd behalve kinderdagverblijf voor kleintjes van 0 tot 4 jaar ook buitenschoolse opvang. „Onze ligging is ideaal, naast en op loopafstand van scholen.”

Locatie

Judith Timmerhuis: „In oktober 2016 kregen wij dit pand toegewezen. Het ging ons puur om deze locatie, die is prachtig. Het is een grote kavel met ruimte voor dieren. Ja, dieren kosten extra geld en tijd. Ze moeten ook in het weekeinde verzorgd worden. Maar we doen het graag, vooral de kleintjes vinden het geweldig om te aaien en helpen voeren.”

Monumentaal pand

„Hier stonden een oude boerderij met een schuur. Mogelijk zou het goedkoper zijn geweest die te slopen en nieuw te bouwen, maar wij wilden beslist dat boerenkarakter in stand houden en besloten daarom tot een ingrijpende verbouwing.” Omdat het geen monumentaal pand betrof konden zelfs de buitenmuren vervangen worden. Veel glas zorgt nu voor voldoende daglicht en de indeling is ruim en strak.

Wij vielen voor het vele groen en de oude bomen

– Judith Timmerhuis

De schuur was het eerst gereed. „Daar begonnen we eind vorig jaar met twee groepen”, vervolgt Timmerhuis. „In de boerderij vangen we sinds dit voorjaar ook kinderen op. De kleintjes van 0 tot 4 jaar hebben een eigen leeftijdsgroep. De boerderij is nu bijna klaar. Zo komen boven de  buitenschoolse opvang De Hooizolder voor de oudere kinderen, en enkele personeelskamers.”

Vele aanmeldingen

De Bongerd maakt deel uit van Parbédie Kinderopvang, die al twee locaties bestiert in Hengelo. In Borne gaat het om de eerste vestiging. Timmerhuis prijst zich gelukkig met de vele aanmeldingen die er al zijn voor de Bornse vestiging.  „Vooral aan buitenschoolse opvang is bijna overal een tekort. Wij hebben in alle groepen nog wel plekken vrij, en kunnen ook combinaties regelen met thuiscrèches.”

Het is voordeel om midden in een nieuwbouwwijk te zitten, meent Timmerhuis. „Sommige mensen komen hier omdat ze letterlijk om de hoek wonen, anderen kiezen bewust voor Parbédie. Je ziet nu al dat  jonge ouders uit de Bornsche Maten elkaar hier leren kennen, dat is heel leuk.”

Kinderopvang  De Bongerd houdt zaterdag 22 september van 10.00 tot 15.00 uur een open dag  Iedereen is dan welkom aan de Bongerdsweg 5 te Borne.

Bron: Tubantia

Reacties zijn gesloten.