Even voorstellen: collega Sarah aan het woord

Lieve allemaal,

Mijn naam is Sarah Janssen en ik ben 27 jaar. In mijn vrije tijd ben ik in de sportschool te vinden, een rondje aan het hardlopen, creatief bezig of gewoon met een goed boek of filmpje op de bank.

Sinds oktober 2013 ben ik werkzaam bij Parbedie. Ik ben begonnen op Erve Tuindorp in Hengelo als allrounder. Ik had net mijn diploma als pedagogische medewerker niveau 4 gehaald en ging vol passie aan de slag. Al snel kwam ik er achter dat mijn passie in het bijzonder bij de baby’s lag. Ik kon duidelijk wat voor de baby’s en hun ouders betekenen. De basis van vertrouwen begint bij de babygroep. Ik ben mij daardoor goed bewust van het feit dat ouders hun kostbaarste bezit bij ons brengen. Hoe mooi is het dan ook dat ik niet alleen de baby’s zie groeien tot ze 1 jaar zijn maar tegelijkertijd ook het vertrouwen in ouders zie groeien.

Met heel veel liefde en plezier heb ik zo’n 3 jaar vast op de babygroep (de dolfijnengroep) gewerkt. In deze periode heb ik veel mogen leren en heb ik veel ervaring op gedaan waardoor ik in een korte tijd mijzelf heb kunnen ontwikkelen.

In november vorig jaar heb ik samen met Kim en Annemarijn de kans gekregen een start te maken bij kinderdagverblijf boerderij De Bongerd. Van maandag tot en met donderdag ga ik iedere dag met plezier naar mijn werk. We hebben sinds kort twee babygroepen in het koetshuis met maximaal 6 baby’s aan de ene kant en 9 baby’s aan de andere kant. Op een babygroep wordt er meer naar de individuele behoeftes gekeken dan op een peutergroep. Elke baby heeft zo zijn eigen ritme, terwijl de ene baby een flesje melk krijgt, ligt de ander op het speelkleed te spelen of misschien wel lekker in het buitenbedje te slapen. Hoe klein ze ook zijn, baby’s kunnen al heel goed (proberen) aan te geven waar ze behoefte aan hebben. Ik luister en kijk dus heel goed naar de kinderen om er achter te komen of ze iets prettig vinden of dat er juist iets dwars zit. Wij hebben natuurlijk op een babygroep ook spitsmomenten, als ze bijvoorbeeld tegelijk honger krijgen of moe zijn. Vaak zijn dat maar korte momenten en zorgen we dat de rust snel weer terug komt.

Ik heb de kans, de uitdaging en het vertrouwen gekregen om er samen een ontzettend mooi kinderdagverblijf van te maken. Dat is gelukt en daar ben ik dankbaar voor. Een droom die uitgekomen is!

Reacties zijn gesloten.