Even voorstellen: collega Richelle aan het woord

Hallo ouders en kinderen,

Wat leuk dat ik mij langs deze weg aan jullie mag voorstellen. Mijn naam is Richelle de Beer, 35 jaar en al ruim 6,5 jaar met veel plezier leidster op locatie Erve Tuindorp. Ik woon samen met mijn vriend, kinderen en hond in Hengelo. In mijn vrije tijd ga ik graag wandelen of loop ik hard. Ook houd ik van films, series, lezen en zingen.

Op een werkdag breng ik altijd eerst mijn kinderen naar school en laat ik nog even de hond uit. Dan is het tijd om naar Erve Tuindorp te gaan. Eenmaal binnen kan de dag beginnen. Veel kinderen zijn vaak al gebracht en zijn fijn aan het spelen wanneer ik ze begroet. Met mijn collega’s bespreek ik de bijzonderheden voor die dag en langzaamaan tillen we de kinderen aan tafel. Als alle kinderen aan tafel zitten zingen we liedjes, lezen voor en eten we een crackertje.

Vaak zijn de jongste kinderen dan alweer toe aan een slaapje; die brengen we naar bed. De kinderen die wakker blijven gaan weer spelen of een andere activiteit doen passend binnen het thema wat we op dat moment aanbieden. Rond half 12 gaan we brood eten. De meeste kinderen zijn dan vaak weer wakker, zodat we als gehele groep samen aan tafel kunnen. Na het brood gaan de oudste kinderen slapen. Er is dan tijd om de groep op te ruimen; en dat is zeker niet overbodig nadat een groep dreumesen brood heeft gegeten…

Zodra alles weer aan kant is hebben de jongste kinderen de rust en ruimte om te spelen. De leidsters houden dan om en om pauze. Wanneer de oudste kinderen wakker worden; kunnen de jongste kinderen (nadat ze fruit hebben gehad) beginnen aan hun tweede slaapje voor die dag.

Om half 4 is het laatste moment aan tafel. We eten dan fruit en zingen liedjes. Vaak worden daarna al de eerste kinderen opgehaald. Als het weer het toelaat gaan we buiten spelen. De kinderen die laat opgehaald worden eten rond 5 uur nog warm. Zodra alle kinderen opgehaald zijn ruimen we de groep op en sluiten af.

Werken met kinderen is altijd al mijn passie geweest. Ik blijf het fascinerend vinden hoe kinderen zich ontwikkelen. Stuk voor stuk op hun eigen unieke manier. Om daar als leidster een positieve bijdrage aan te mogen leveren vind ik mooi en waardevol. Dat maakt het beroep ook zo ontzettend leuk!

Reacties zijn gesloten.